Visā Eiropā drīzumā to plāno aizliegt pavisam! Brīdinājums – Izvairies no šīs eļļas, tā izdala indīgas vielas…

Jauni pētījumi atklāj, ka ēdiena gatavošana olīveļļā vai kokosriekstu eļļā ir daudz labāka par gatavošanu augu eļļā.
Ir atklāts, ka gatavojot augu eļļā tā izdala vielas, kas izraisa vēzi.

Nespējot tam noticēt, zinātnieki vēlējās uzzināt vairāk. Pēc atkārtotiem eksperimentiem viņi atklāja, ka šī eļļa izdala lielu daudzumu aldehīdu. Šīs vielas tiek saistītas ar vairākām dzīvību apdraudošām slimībām kā vēzis, sirds slimības un demence.

Kā atklāj viens no pētījumu vadītājiem, Martins Grootvelds, zivju un kartupeļu maltīte, kas gatavota augu eļļā satur par 200 reizēm vairāk toksisko aldehīdu nekā ir pieļaujams. Tikmēr olīveļļa, sviests vai pat dzīvnieku tauki veido mazāk aldehīdu.

No visām eļļām kokosriekstu eļļa izdala vismazāk kaitīgu vielu. Šī iemesla pēc es neizmantoju cepšanu dziļajā eļļas peldē. Raizes par cepšanu augu eļļā un tās bīstamo ietekmi ir pārņēmušas arī Oksfordu.

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

You may also like...