Produkti Un Ēdieni, Kurus Nekādā Gadījumā Nedrīkst Sildīt Atkārtoti!

Ēdiena glabāšana ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, jo gatavot vienu porciju bieži vien ir ļoti neizdevīgi, kā arī vēlāk sasildīt gatavo ēdienu ir krietni vienkāršāk. Tomēr būtu jāuzmanās ar šo ēdienu atkārtotu sildīšanu, jo tas var būtiski kaitēt tavai veselībai!

Dārzeņi. Ilgstoši glabāt  vai pat atkārtoti sasildīt dārzeņus ir ne vien neveselīgi, bet pat bīstami! Pāri palikušie dārzeņi būtu jāglabā ne zemākā temperatūrā par -4 grādiem pēc celsija, jo istabas temperatūrā esošos dārzeņos (īpaši spinātos, selerijās, bietēs u.c.) izdalās nitrāti, kas var radīt dažādas bīstamas asins saslimšanas, piemēram, metaglobinēmiju bērniem, kas var rezultēties pat ar lēkmēm.

Augu eļļas. Otrreizēji sildīt ēdienu, kura pagatavošanā izmantotas augu eļļas (saulespuķu, rapšu, kukurūzas eļļas), var novest pie vēža, sirdstriekas un citām sirds slimībām.

Otrreizēji sildot poli-nepiesātinātās eļļas, kas satur linolskābi, izdalās 4-hidroksīd-trans-2-nonenāls, kas rodas no taukskābēm un var negatīvi ietekmēt veselību, piemēram, radot aknu problēmas, alcheimera slimību un dažāuds vēžu paveidus.

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

You may also like...