Iemesli, kādēļ pirms bērniņa ieņemšanas nekādā gadījumā nevajadzētu ēst kartupeļus!

Uzmanies? Ja Tavos tuvākajos nākotnes plānos ietilpst grūtniecība, Tev būtu nekavējoties jāatsakās no kartupeļu lietošanas uzturā. Nacionālā Veselības Institūta (ASV) pētījums atklāj ka sievietes, kas pirms grūtniecības patērējušas uzturā vairāk kartupeļu, bija pakļautas lielākam grūtnieču diabēta riskam salīdzinot ar pārbaudes grupu.

Pētījumā piedalījušās 15,632 sievietes, kas piedalījušās desmit gadus ilgušā veselības pētījumā, kas sācies 1991. gadā. Pētījums atklāj, ka sievietes, kam iepriekš nav ticis konstatēts grūtnieču diabēts ar četru gadu intervālu devušas atskaiti par savu diētu pavadītajā gadā.

Pie sadaļas kartupeļi viņām bijis jānovērtē savs ceptu un vārītu kartupeļu, kartupeļu biezeņa, frī kartupeļu un kartupeļu čipsu patēriņš skalā no „nekad” līdz „sešas vai vairāk reizes dienā.”

Pētnieki jau sākumā ievēroja cik bieži izplatīts ir kartupeļu patēriņš, 35% amerikāņu sieviešu vecumā no 19 līdz 50 gadiem lietoja kartupeļus katru dienu un tie sastāda 8% no dienā uzņemto kaloriju daudzuma. Pētījuma autors

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

You may also like...